top of page

OVER MIJ

  belinda van doorn  

“Don’t ever do this again” zei de regisseur die vanachter de jury tafel naar me toe liep. Hij sloeg een arm om me heen en begeleidde me naar de deur. Wat voor hem maar een opmerking was kan ik nu nog in mijn buik voelen. Ik was murw geslagen. Tot dat moment was ik onbevangen en vol zelfvertrouwen naar audities gegaan. Ik had nog geen rol te pakken maar werd wel overal uitgenodigd en kwam steeds tot de laatste ronde, het was een kwestie van tijd. Maar na “don’t ever do this again” zat die stem in mijn hoofd en dat maakte me onzeker. Ik begon audities met smoesjes af te zeggen en ik heb mijn droom laten gaan. Poeh, als ik dit zo opschrijf, raakt het me nog steeds want ik heb talent en ik vond dat ik de wereld wat te vertellen had.

 

Het leven nam een andere wending, ik werd moeder en stortte me op de opvoeding van mijn lieve kinderen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en inmiddels werd ik regelmatig gevraagd voor acteercoaching en kwamen er musicalzangers bij mij terecht waartegen docenten zeiden dat ze niet konden acteren. Of die niet in het plaatje paste. En keer op keer bleek dat ook zij geremd werden door een stem die ooit iets tegen ze had gezegd. Ik was niet de enige.

Dat was het keerpunt. Ik voelde dat ik mijn ervaring positief wilde inzetten. En van uitvoerend artiest werd ik acteercoach. Dat bleek een schot in de roos. Vanuit eigen ervaring zag ik de pijnpunten en de angsten bij zangers en acteurs. Ik word zo gelukkig als ik zie dat iemand stap voor stap, door de juiste techniek, meer zelfvertrouwen krijgt en er daardoor ruimte komt voor de autonome zelfstandige kunstenaar die in ze zit. Die niet afhankelijk is van de docent, de regisseur of de mening van anderen en weet wat ze aan het doen is. Dat geeft me enorm veel energie, blijheid en kippenvel momenten.

WIE IK BEN

Ik ben wars van poeha. Mijn feedback is dan ook straight to the point. En daarmee laat ik zangers stappen maken die ze zelf niet voor mogelijk achtten, zelfs als dat soms ongemakkelijk of moeilijk kan zijn. Maar straight to the point zijn betekent niet automatisch dat ik hard of ongevoelig bent. Juist het tegenovergestelde: ik ben enorm betrokken bij iedereen. Al mijn leerlingen draag ik in mijn hart mee en ik vergeet ze niet. Mijn leerlingen zeggen vaak dat ik een bevrijdend effect op ze heb.

 

MIJN VISIE

Is heel simpel en concreet. Haal die trucjes en poespas er vanaf, doe echt ondanks dat de omstandigheden verbeeld zijn en kom vol tot leven. Dat wordt door het publiek gevoeld en herkent. En dat is vakmanschap en dat vak kan je leren. Het sleutelwoord daarvoor is: weten wat je aan het doen bent.

ALS JE ME ECHT ZOU KENNEN ZOU JE WETEN DAT.....

Dat ik zelf ook nog zing. Ik bezing met 4 andere vrouwen het leven in al zijn facetten en we noemen ons Het Damesverband. In de meest uiteenlopende Nederlandse liedjes, weten we het publiek te raken, te laten lachen en te schuren. Daarnaast zijn we alle vier 40/50 and still fabulous ; )

 

Ik heb een enorme hang naar opgeruimde kastjes en laatjes, lijstjes en systemen. Daar word ik zooo blij van, alleen lukt het me niet. Maar ik blijf er onophoudelijk naar streven!

 

Als ik op vakantie ben praat ik vaak half Nederlands/half buitenlands tegen de bediening. Het schaamrood staat dan op de wangen van mijn kinderen. Maar op de een of andere manier is het altijd duidelijk wat ik wil en vindt er een lollige conversatie plaats. Overigens spreek ik prima Engels hoor!

 

Dat 1 van mijn eerste theaterprogramma’s die ik maakte de naam had:’ ik wou dat ik jou was. Ik verlangde er zo naar om ‘gewoon’ te zijn, ‘gewoon’ een baan,’gewoon’ structuur en ‘gewoon’ balans. Dat ik daar tevreden mee zou zijn. Maar nu ben ik blij dat ik een ‘ongewoon’ leven heb met al het moois wat ik doe en de vrijheid die ik heb.

 

Ik af en toe best wel grof uit de hoek kan komen.

 

Dat mijn lijf geurtje ‘La vie est belle’ is. Ik spuit niks anders op. En dat mijn partner nu ‘La vie est belle’ op zijn arm getatoeëerd heeft. Om zichzelf er elke dag aan te herinneren: het leven is mooi.

Belinda en Walter  2.png

(GAST)DOCENTEN + TEAM

Belinda van Doorn Meisner Docente
Walter, onze Spaanse Mascotte

BELINDA VAN DOORN

Meisner | Regisseuse | Coach

WALTER

Mascotte | The Spanish Rescue

Mats Lodestijn

KRIS VAN SON

Singer-Songwriter

MATS LODENSTIJN

Zangdocent | Filosoof

GERA DE JONG

Psycholoog  | Auteur

Kris van Son
2.png
bottom of page