top of page

MEISNER ACTEER OPLEIDING

“Acting is behaving truthfully under imaginary circumstances.”

Meisner Light.jpg

MEISNER LIGHT

Wil je één dag kennismaken met de Meisner Acteer Methode?  Ondervinden hoe waardevol deze New Yorkse acteermethode  voor jouw talent kan zijn?

phs deur_edited.jpg

MEISNER COMPLETE

Start het eerste jaar van de twee-jarige Meisner opleiding in Tilburg. Deze acteermethode zal een stevige en krachtige basis zijn voor jou als acteur/actrice.

Playhouse Desk.JPEG

FOCUS ON MEISNER

Is twee keer per week les niet haalbaar voor jou? Kies voor onze MEISNER FOCUS klas.

20 lessen in 20 weken.

Meisner is het meest bekend om zijn lessen over acteren, maar hij was zelf ook een ervaren acteur. Hij gebruikte revolutionaire technieken om realistische uitvoeringen van zijn studenten te krijgen, en de quote "Acting is behaving truthfully under imaginary circumstances" vormt de ruggengraat van zijn acteertheorie. Hoewel eenvoudig, is zijn citaat krachtig. Meisner zinspeelt op het feit dat acteren nooit geforceerd mag worden. In plaats daarvan zouden alle acties moeten voortkomen uit een bepaalde impuls, of, meer fundamenteel, "acteren is reageren" op iets dat je is overkomen.

 

Meisner Acteren is een van de pijlers van alle moderne acteeropleidingen en wordt gegeven op toneelscholen over de hele wereld.

"De Meisner methode heeft mij concrete en uitvoerbare tools gegeven om als acteur autonoom te zijn. Het inzetten van deze tools geeft inzicht in de scene en in het personage. Dat zorgt ervoor dat je tijdens je spel niet meer afgeleid wordt door je mind maar volledig kan vertrouwen op je vakmanschap."

"Meisner is meer dan alleen een "techniek", het is een levensveranderende ervaring. Het heeft  me geholpen om een sterkere acteur te worden door waarheidsgetrouw te zijn en in verbinding te staan met mijn kern en mijn tegenspelers."

bottom of page