top of page

meisner ACTEER methode

Meisner-training is een onderling afhankelijke reeks trainingsoefeningen die op elkaar voortbouwen. Studenten werken aan een reeks steeds complexere oefeningen om het vermogen te ontwikkelen om eerst te improviseren, dan toegang te krijgen tot een emotioneel leven en uiteindelijk de spontaniteit van improvisatie en de rijkdom van persoonlijke reacties op tekstueel werk te brengen. De techniek wordt gebruikt om improvisatievaardigheden te ontwikkelen, evenals "het interpreteren van een script en het creëren van de specifieke fysieke kenmerken van elk personage dat de acteur speelt".

De datums waarop deze workshops worden gegeven zijn nog niet bekend. Indien je interesse heb in een van onderstaande workshops kan je onder voorbehoud aanmelden. Zodra de uiteindelijke datum bekend is informeren we je daarover en kan je besluiten je definitief aan te melden. De  workshops worden gegeven in onze locatie aan de Jules de Beerstraat 6.

hello4 copy.jpg

MEISNER LIGHT

Wil je kennismaken met de Meisner Acteer Methode?
Ondervinden hoe waardevol deze New Yorkse acteermethode  voor jouw talent kan zijn? In 10 weken komen een aantal aspecten van de Meisner Methode aan bod, zoals de fameuze repetitie oefening. Je ervaart in deze light versie wat de Meisner Acteer Methode
voor jou kan betekenen.

​​

acting icon.png

ZATERDAG VAN 12:00 UUR TOT 15:00 UUR

DUUR 10 WEKEN

KOSTEN € 285,-

phs deur.jpg

MEISNER COMPLETE

Start het eerste jaar van de twee-jarige Meisner opleiding in Tilburg. Deze acteermethode zal een stevige en krachtige basis zijn voor jou als acteur/actrice.Twee keer per week naar school en tussendoor ten minste 2 uur huiswerk of repeteren.

Je gaat aan de slag met zelf bedachte denkbeeldige omstandigheden waarbij het oefenwerk wordt afgewisseld met basis scènewerk. Het gehele eerste jaar betreft werken als jezelf onder denkbeeldige omstandigheden.

acting icon.png

ZATERDAG VAN 10:30 UUR TOT 13:30 UUR

WOENSDAG 19:00 UUR - 22:00 UUR

KOSTEN € 1785,-  (185,- PER MAAND)

Playhouse Desk.JPEG

FOCUS ON MEISNER

Is twee keer per week les niet haalbaar voor jou? Kies voor onze MEISNER FOCUS klas.

Je gaat een keer per week naar school in een klas niet groter als 8 deelnemers. Hierdoor is er meer ruimte voor individuele begeleiding.

Daarnaast besteed je per week ten minste 2 uur aan huiswerk en/of repeteren.

acting icon.png

DONDERDAG VAN 19:00 UUR - 21:30 UUR

KOSTEN € 1500,-

MEISNER STUDENTEN ERVARINGEN

NY ILLU.jpg

"De Meisner methode heeft mij concrete en uitvoerbare tools gegeven om als acteur autonoom te zijn. Het inzetten van deze tools geeft inzicht in de scene en in het personage. Dat zorgt ervoor dat je tijdens je spel niet meer afgeleid wordt door je mind maar volledig kan vertrouwen op je vakmanschap."

"Meisner is meer dan alleen een "techniek", het is een levensveranderende ervaring. Het heeft  me geholpen om een sterkere acteur te worden door waarheidsgetrouw te zijn en in verbinding te staan met mijn kern en mijn tegenspelers."

 "Het volgen van de Meisner Methode was verreweg een van de beste beslissingen die ik heb genomen voor mijn carrière als acteur. “

"Door het volgen van de Meisner methode lukt het me mijn zelfbewustzijn te verliezen en in het moment te blijven tijdens uitvoeringen."

"Meisner is niet de enige acteertechniek die er is, maar heeft mij geholpen om te komen waar ik wilde zijn. Het is een unieke trainingsvorm die acteurs leert te reageren op prikkels en te vertrouwen op hun instinct.Het is een geweldige manier om je creatieve potentieel aan te boren en authentieker acteren te omarmen."

"Tegen het einde van het eerste jaar ben je een betere communicator en luisteraar.  Bovendien kom je in contact met je eigen emoties en gevoelens en bent je meer bewust van hoe anderen zich voelen. Het is hoe dan ook een win/win.”

"Ik heb met deze techniek in 6 maanden meer vooruitgang geboekt dan met 2 jaar andere technieken te volgen.
Het was bevrijdend de aandacht van mezelf af te leiden door in contact te zijn met mijn partner."

"De Meisner training leerde me hoe ik uit mijn hoofd kon komen en verbonden kon blijven met de waarheid van de scène."

"Je speelt geen emoties en dat is een verademing."

bottom of page