top of page

OVER MIJ

  belinda van doorn  

Belinda van Doorn is al 28 jaar regisseur, theaterdocent en acteercoach en heeft zich gespecialiseerd in de Meisner Acteermethode. Ze trainde bij Anna UitdeHaag en Barbara Marchant (William Esper Studio NYC) en rondde in 2017 de drie jarige Meisner Toneelacademie van Paul Dekker af. 

WIE IK BEN

Ik ben wars van poeha. Mijn feedback is dan ook straight to the point. En daarmee laat ik acteurs stappen maken die ze zelf niet voor mogelijk achtten, zelfs als dat soms ongemakkelijk of moeilijk kan zijn. Maar straight to the point zijn betekent niet automatisch dat ik hard of ongevoelig bent. Juist het tegenovergestelde: ik ben enorm betrokken bij iedereen. Al mijn leerlingen draag ik in mijn hart mee en ik vergeet ze niet. Mijn leerlingen zeggen vaak dat ik een bevrijdend effect op ze heb.

 

MIJN VISIE

Is heel simpel en concreet. Haal die trucjes en poespas er vanaf, doe echt ondanks dat de omstandigheden verbeeld zijn en kom vol tot leven. Dat wordt door het publiek gevoeld en herkent. En dat is vakmanschap en dat vak kan je leren. Het sleutelwoord daarvoor is: weten wat je aan het doen bent.

BelindavanDoorn-dec-8_edited.jpg
bottom of page